Wednesday, 8 December 2010

Autumn and winter warmers


1. sup ayam kampung (perencah sup adabi)
2. bayam masak lemak
3. roast chicken with rosemary, butter, garlic, pepper and a pinch of salt
4. butter lamb (ready made gravy from Patak's)
5. sambal tumbuk <--- favourite
6. fried seabass with asam jawa
7. telur mata lembu masak sweet and sour
8. many, many versions of nasik goreng
9. many, many versions of bee hoon goreng
10. nasik lemak
11. nasik ayam
12. daging masak merah
13. roast lamb with rosemary, butter, garlic, pepper and a pinch of salt
14. chicken tikka masala (ready made gravy from sainsbury's)
15. cabbage, leeks, carrots masak lemak
16. ayam masak merah
17. curly kale stir fry with ikan bilis
18. ayam masak kicap
19. sup sayur
20. ayam padprik
21. sambal tumis ikan bilis
22. daging goreng blackpepper and halia
23. ayam masak halia
24. ikan bilis goreng kicap bercili kering
25. kari ikan
26. rendang daging (courtesy of brahim's)
27. kari ayam (brahim's also)

i am out of ideas...
so what to cook for tonight? took out the chicken already...

hopefully i will get some inspiration later...

5 comments:

pizlimw said...

Kalau ada tempe, buat sambal tempe dengan kacang dan ikan bilis tu hehe.. tapi mustahilla ada kan? hehe..

Nurul a.k.a Riko said...

buatlah nasik lemak! sedap makan panas2 dgn sambal tumis ikan bilis. Adooi terliur ler pulak.

Happy cooking darling.

mama_QnR said...

encik pizli

tak bawak la pulak tempe ke sini
kalo ada goreng gitu je pun best jugak kan?

eh dengar kata PB dah tiada di sana?
bila dia berangkat balik ke tanah air dia?
ke masih ada tapi dah nak balik?

mama_QnR said...

nurul

nasik lemak senang kan?
tapi nak kena cari santan la pulak...

anyway menu dah final

ayam masak kicap merah bertomato and sos cili
haaaaa.....
ok kan?

sayur - kale goreng sudehhhh...
:D

pizlimw said...

PB punya contract dah expired sebulan dua bulan lepas, tapi last two weeks saya record video dekat KLTC ada lagi muka dia.. Hahaha..